Kuchařka ze Svatojánu

Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.

JABLEČNÝ KOLÁČ S VLOČKAMI A OŘECHY

›
Zdravý a výborný! V míse promícháme 700 g nahrubo nastrouhaných jablek, 3 celá vejce, 3 lžíce karobu, 50 g datlového sirupu, 100 g nahrubo ...

ČOČKOVÝ SALÁT S MANDLEMI

›
Výborný obědový salát s použitím mandlového rostlinného sýru, doporučuji! Předem namočíme a uvaříme doměkka 120 g zelené čočky. Scedíme ji,...

JEDNODUCHÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

›
Uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka 800 g brambor. Já měla to štěstí, že jsem měla ještě naše mrňavý brambůrky, ty jsou do sa...

KANDOVANÝ TUREK

›
Tak na něj taky došlo 😏 „Vykostíme“ turka a zbavíme ho slupky. Nakrájíme dužninu na jednotlivé díly, ty pak omyjeme a nakrájíme na kostičky...

KROUPY S HLÍVOU A TRHANÝM SEITANEM

›
  Velká dobrota na způsob „kuby“ :) Seitan si vyrábím sama, recept tu najdete v albu Ostatní pokusy, ale poprvé v životě jsem vyzkoušela i...

ČESKÉ ROSTLINNÉ SÝRY ZVANÉ RÝSY

›
Celá léta, vlastně od roku 2014, kdy jsem přestala jíst mléko a mléčné výrobky, zkouším nejrůznější rostlinné alternativy sýrů. Vyzkoušela j...

RYCHLÝ JABLEČNÝ KOLÁČ DO REMOSKY

›
  Promícháme 150 g celozrnné špaldové mouky, 50 g rapadury (nebo cukru), 1 sáček vanilkového pudingového prášku a lžičku kypřicího prášku. P...

DÝŇOVÉ NOČKY S RÝSEM

›
Ne, není to překlep, tahle lahůdka z kešu oříšků se skutečně nazývá „rýs“, a to aby byla snadno odlišitelná od živočišných produktů. Není ur...

SUŠENÝ JAKON

›
Jakon je pro nás ještě exotická zelenina, ačkoliv se jí v našich podmínkách daří. Vypadá jako brambora, topinambur nebo batát, ale chutná sl...

CELEROVÁ POLÉVKA

›
  Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a osmahneme ji na lžíci oleje spolu se lžičkou cukru. Nakrájíme 200 g řapíkatého celeru, 1 červenou p...
1 komentář:
‹
›
Domovská stránka
Zobrazit verzi pro web

Eva

Moje fotka
Eva Francová
Zobrazit celý můj profil
Používá technologii služby Blogger.