Tuhle omáčku můžeme podávat k těstovinám, knedlíkům nebo k rýži, můžeme ji zapékat nebo použít jako základ na pizzu (v tom případě přidáme česnek), zbytek můžeme také zavařit na zimu.
Oloupeme a nakrájíme pět cibulí, vložíme je do velkého hrnce, zasypeme 4 lžícemi třtinového cukru a na středním plameni necháme za občasného zamíchání zkaramelizovat. Přidáme 250 ml červeného vína a dusíme do odpaření tekutiny. Nakrájíme 3 kg rajských jablek, nahrubo nastrouháme jednu středně velkou cuketu a dvě oloupaná jablka a vše přidáme k cibulovému základu. Osolíme, okořeníme hřebíčkem, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem a dusíme do té doby, než je všechna zelenina rozvařená a téměř všechna voda odpařená. Trvá to dlouho, třeba dvě hodiny, takže začněte vařit s předstihem
Vyjmeme všechno koření, omáčku můžeme rozmixovat nebo i zahustit, pokud to máme radši.
více ZDE
Podobný recept zrovna hledám. Díky za něj.
OdpovědětVymazatKrásný dobrý den,
OdpovědětVymazatVaše stránky jsou mi obrovskou inspirací a obdivuji stále čerstvé recepty a velice nápadité, hlavně pro lidi, kteří se chtějí stravovat maličko jinak.