CHILLI CON TOFU

Výtečné a bleskové. Podáváme s tortillami nebo žitným chlebem. A sníme nejraději venku na sluníčku.
Na lžíci oleje osmahneme velkou nakrájenou cibuli, přidáme jednu červenou papriku nakrájenou na drobné kostičky, 1 – 2 chilli papričky podle chuti, 3 prolisované stroužky česneku, 1 lžíci sladké mleté papriky a půl lžičky drceného římského kmínu. Opékáme 5 minut a vmícháme 150 g rozdrobeného nebo nastrouhaného uzeného tofu, dvě kostičky hořké čokolády, jednu plechovku propláchnutých červených fazolí, jednu plechovku nakrájených rajčat, sůl a lžičku majoránky. Zalijeme 150 ml horké vody, promícháme a dusíme pod pokličkou 15 minut. Odstavíme a vmícháme nakrájený svazek petržele (nebo koriandru) a čerstvě mletý pepř.


Žádné komentáře:

Okomentovat