CIZRNOVÁ POMAZÁNKA S MISEM

Zkouším skvělé hrachové miso používat do nejrůznějších jídel. Zkusila jsem ho přidat do koprové omáčky, do zeleninového ragú a teď do pomazánky. Všemu dodá charakteristickou jemnou chuť umami (pátá chuť) a mohou ho i lidé alergičtí na sóju.
Večer předem namočíme a druhý den v čisté vodě uvaříme doměkka 150 g cizrny, vodu slijeme (trošku uchováme) a cizrnu dáme do mixéru. Přidáme 1 nakrájenou cibuli a 1 stroužek česneku, asi půl lžičky soli, 2 lžíce hrachového misa (nebo jiného světlého misa), čerstvě mletý pepř, lžičku oregana, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci kaparů a rozmixujeme. Podle potřeby můžeme přidat několik lžic vody z cizrny.


Žádné komentáře:

Okomentovat