ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ S BÍLÝM RYBÍZEM

Letní koláč s plnou čokoládovou chutí, kterému dodává kyselý akcent delikátní bílý rybíz 
170 g hladké špaldové mouky promícháme v míse se špetkou soli, 50 g přírodního cukru, půl lžičkou kypřicího prášku, 60 ml oleje, 80 ml rostlinného mléka a necháme 15 minut stát. Poté vtlačíme do vymaštěné koláčové formy, přičemž okraje vytlačíme asi 3 cm nahoru. Rozšleháme metličkou 400 ml rostlinného mléka, 1 sáček vanilkového pudingu a 100 g rozehřáté bezmléčné hořké čokolády. Nalijeme na korpus a posypeme 300 g bílého rybízu (je jemnější než červený). Pečeme při 180 stupních 45 minut, necháme vychladnout.


Žádné komentáře:

Okomentovat