KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA S KMÍNEM

Rychlá a moc dobrá polévka.
Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli a vmícháme 3 lžíce hladké mouky (kdo chce polévku bez lepku, přidá spolu se zeleninou do polévky hrst červené čočky, která ji zahustí) a lžíci kmínu. Několik minut společně opékáme a vzniklou cibulovou jíšku zalijeme 1,5 studené vody, dobře rozmícháme a přidáme nakrájenou zeleninu: 1 květák, 2 mrkve a 2 brambory. Osolíme a vaříme asi půl hodiny. Hotovou polévku dochutíme lžící lahůdkového droždí a petrželkou.


2 komentáře:

  1. Tohle je polívka mého dětství, ke které jsem měl dlouho trochu odpor, ale teď jsem se k ní mile rád vrátil. Pro mě je to takový první symbol jara a toho, že se dá jíst venku. Horký vývar, na zkus zavařený květák a výrazná chuť kmínu jsou prostě TOP. A ještě když si to dá člověk venku, tak se ta atmosféra ještě umocní. My si letos pořídili nový zahradní stůl, takže to budou letní obědy jak vymalované! :)

    OdpovědětVymazat