RÝŽOVÝ SALÁT S ČOČKOU

Na Nový rok se musí jíst čočka, abychom nezůstali letos chudí Emotikona smile
Uvaříme 100 g zelené čočky a 100 g rýže basmati. Oboje propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme okapat. Vmícháme na kostičky nakrájené oloupané jablko a červenou papriku. Do vysoké nádobky na mixování nalijeme 50 ml sojového mléka, přidáme půl lžičky soli, půl lžičky cukru, lžičku hořčice, čerstvě mletý pepř a dvě lžičky vinného octa. Ponoříme tyčový mixér až na dno nádobky a zapneme jej. Malým pramínkem lijeme během mixování 100 ml slunečnicového oleje (může být jakýkoliv jiný olej). Mixér pomaličku suneme vzhůru a přitom vzniká krásně hustá rostlinná majonéza. Tu vmícháme do salátu, osolíme, okyselíme šťávou z poloviny citrónu a nakonec přidáme nakrájenou polovinu hlávky ledového salátu a necháme odležet.


Žádné komentáře:

Okomentovat