SALÁT S BULGUREM A POLNÍČKEM

Co takhle něco lehčího? Z letní zeleniny je samozřejmě lepší!
Uvaříme 200 g propláchnutého bulguru v trojnásobném množství osolené vody doměkka. Vaříme ho na mírném ohni, a jakmile se voda odpaří, bulgur je měkký. Po uvaření jej propláchneme v cedníku studenou vodou, aby se nelepil. 200 g čerstvého nebo mraženého hrášku vsypeme do vroucí slané vody, přivedeme k varu avaříme tři minuty. Scedíme, propláchneme a po okapání smícháme s bulgurem. Tři rajčata, jednu červenou papriku a tři naťové cibulky nakrájíme a přidáme je do mísy. Nakonec vmícháme čerstvou bazalku a 100 g opraného a okapaného polníčku. Salát promícháme se zálivkou: lžíci špaldového sirupu utřeme se lžičkou soli, čerstvě mletým pepřem, tymiánem, lžící balzamikového octa a šťávou z půlky citrónu.


Žádné komentáře:

Okomentovat