BRAMBORÁKY S ČOČKOU A HOUBAMI

Výborná variace na klasické bramboráky. Můžeme je tradičně jíst samotné nebo je pojmout v duchu karbanátků a uvařit si k nim brambory. Kvašenou zeleninu nebo zelí ale přikusujeme v každém případě.
Večer přede namočíme 150 g čočky a druhý den ji v čisté vodě uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat. Najemno nastrouháme 450 g syrových brambor a v cedníku je necháme vykapat. Na dvě hodiny namočíme do teplé vody tři hrsti sušených hříbků a poté je vymačkané osmahneme dozlatova na dvou lžících oleje a nakrájené cibuli. V míse smícháme čočku, brambory, houby, sůl, 150 g celozrnné špaldové mouky, lžíci majoránky, 4 utřené stroužky česneku a dvě lžíce sušené petrželky. Z těsta tvoříme placky velké jako dlaň a ty smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Necháme vsáknout tuk na ubrousku.


Žádné komentáře:

Okomentovat