PÁLIVÉ ČOČKOVÉ KULIČKY S KOKOSOVOU OMÁČKOU

Výtečné jídlo na indický způsob.
Propláchneme 200 g červené čočky, vložíme ji do hrnce spolu s kouskem mořské řasy, osolíme, zalijeme 400 ml horké vody, přivedeme k varu a zvolna vaříme, dokud se všechna voda neodpaří. V menší pánvi osmahneme na dvou lžících oleje pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, po chvíli přidáme 1 – 2 drcené chilli papričky a 100 g najemno nastrouhané mrkve. Osolíme, ochutíme lžící rajského protlaku a podlijeme 100 ml bílého vína. Dusíme odkryté, dokud se tekutina neodpaří a poté vmícháme k uvařené čočce spolu se lžící lahůdkového droždí a 80 g hladké kukuřičné mouky. Z vychladlé směsi tvoříme kuličky (asi 25 ks), které narovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme půl hodiny při 200 stupních.
Omáčka: Na lžíci oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme kousek nastrouhaného zázvoru, jednu velkou červenou papriku nakrájenou na kostičky, 60 g ostré červené kari pasty a po chvíli zalijeme 400 ml kokosového mléka z plechovky. Osolíme a dusíme 15 minut. Nakonec vmícháme 120 g špenátových listů, necháme krátce zavadnout a částečně rozmixujeme ponorným mixérem.
Podáváme s dušenou rýží basmati.



2 komentáře:

  1. Kuličky jsou skvělé, vyzkoušela jsem je i z černé čočky beluga a byly také fantastické :-)

    OdpovědětSmazat