HRACHOVÉ NOKY S ESTRAGONEM

Den předem namočíme 250 g zeleného hrachu, druhý den ho v čisté vodě uvaříme doměkka, slijeme, 50 ml vody vrátíme zpět a společně rozmixujeme. Uvaříme ve slupce 600 g brambor, oloupeme je, nastrouháme nebo prolisujeme a přidáme je k hrachu. Vmícháme 2 lžíce hrachové mouky, lžičku soli a 100 g pohankové mouky. Necháme půl hodiny stát a poté vykrajujeme lžičkou noky a zavařujeme je do vroucí osolené vody. Vaříme do vyplavání (ne déle, mají tendence k rozváření), a poté promícháme s estragonovým olejem: Rozehřejeme 30 ml oleje a osmahneme na něm 4 pokrájené stroužky česneku a hrst čerstvého (v nouzi sušeného) estragonu. Podáváme s kyselou zeleninou – kvašenou či sterilovanou.


Žádné komentáře:

Okomentovat