Velká dobrota na způsob „kuby“ :)
Seitan
si vyrábím sama, recept tu najdete v albu Ostatní pokusy, ale
poprvé v životě jsem vyzkoušela i kupovaný a ochucený. Domácí
výroba seitanu je poměrně zdlouhavá, i když nenáročná, ale
občas zkrátka nemáme dost času. Tenhle trhaný seitan od Ovegano
je skvělou rychlou alternativou k tomu domácímu. Určitě ho
zkuste, dá se použít mnoha způsoby, ne jen v tom mém.
Přes
noc namočíme a druhý den v čisté vodě uvaříme doměkka 150 g
ječných krup. Slijeme je a necháme okapat.
Na dvou lžících
oleje osmahneme dvě na půlkolečka nakrájené cibule, přidáme
250 g nakrájené hlívy, osolíme a okořeníme kmínem, vypražíme
dozlatova. Vmícháme 200 g trhaného seitanu a ještě chvíli
společně opékáme. Promícháme s uvařenými kroupami a dvěma
lžícemi tmavého misa a ve vymaštěné zapékací misce zapečeme
v horké troubě. Vhodnou přílohou je něco kyselého, třeba
kvašené zelí, okurky nebo
kimči.
https://ovegano.cz/product/trhany-seitan-po-korejsku
Žádné komentáře:
Okomentovat