KROUPY S HLÍVOU A TRHANÝM SEITANEM

 

Velká dobrota na způsob „kuby“ :)

Seitan si vyrábím sama, recept tu najdete v albu Ostatní pokusy, ale poprvé v životě jsem vyzkoušela i kupovaný a ochucený. Domácí výroba seitanu je poměrně zdlouhavá, i když nenáročná, ale občas zkrátka nemáme dost času. Tenhle trhaný seitan od Ovegano je skvělou rychlou alternativou k tomu domácímu. Určitě ho zkuste, dá se použít mnoha způsoby, ne jen v tom mém.
Přes noc namočíme a druhý den v čisté vodě uvaříme doměkka 150 g ječných krup. Slijeme je a necháme okapat.
Na dvou lžících oleje osmahneme dvě na půlkolečka nakrájené cibule, přidáme 250 g nakrájené hlívy, osolíme a okořeníme kmínem, vypražíme dozlatova. Vmícháme 200 g trhaného seitanu a ještě chvíli společně opékáme. Promícháme s uvařenými kroupami a dvěma lžícemi tmavého misa a ve vymaštěné zapékací misce zapečeme v horké troubě. Vhodnou přílohou je něco kyselého, třeba kvašené zelí, okurky nebo kimči.
https://ovegano.cz/product/trhany-seitan-po-korejsku 


Žádné komentáře:

Okomentovat