JABLEČNÁ PŘESNÍDÁVKA

Příprava je prostá: rozvaříme jablka, rozmixujeme je tyčovým mixérem dohladka, naplníme do čistých skleniček a 20 minut zavařujeme při 80 stupních. Necháme vychladnout hlavou dolu.
Jablečnou přesnídávku využijete nejen jako svačinku pro prcky, ale i na pečení moučníků (lžíce poslouží místo vejce) nebo i do vaření, třeba na ochucení dušeného zelí nebo různých zeleninových směsí, rizot a podobně.


7 komentářů:

  1. Evi, jablka se mají rozvařit i se slupkou nebo je předem ostrouhat ? Děkuji za odpověď a přeju hezký podzim.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máte jablka s měkkou slupkou, loupat je nemusíte, ale já to dělám. Oloupu je a nakrájím na kousky, rozvaří se. Hezký den.

      Vymazat
  2. není škoda to převařovat jakoby dvakrát?

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den. Já dělám začátek stejný (rozvařím a rozmixuji jablka), pak je plním do vařící vodou vypláchnutých skleniček, zavřu, otočím dnem vzhůru, nechám vychladnout. Zatím to vždy vydrželo bez zkažení, resp. bez dalšího zavařovaní. Martina

    OdpovědětVymazat