ROZHUDA Z TOFU

Když jsme ještě jedli mléčné výrobky, měli jsme moc rádi tvarohovou rozhudu. Tohle je varianta z tofu, které je velmi bohaté na bílkoviny, podobně jako živočišný tvaroh. A chuťově je to skoro stejně dobré 
Z 300 g obyčejného přírodního tofu vymačkáme vodu, nakrájíme a vložíme do mixéru. Přidáme 200 – 250 ml rostlinné smetany, já použila mandlovou, šťávu z 1 citrónu, sůl, pepř, lžíci nori vloček a rozmixujeme co nejvíce dohladka. Nejlepšího výsledku dosáhneme se silken tofu, k tomu ale nebudeme přidávat žádnou smetanu, já ho bohužel neměla. Nakonec vmícháme 3 pokrájené naťové cibulky. Podáváme s vařenými brambory a salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat