CUKETOVÝ KOLÁČ S OVOCEM

Když přinesu další obří cuketu ze zahrady, manžel jen zakoulí očima  Ale když z cukety stvořím takovouhle dobrotu, pochybnosti jsou rázem pryč.
V míse promícháme 400 g najemno strouhané cukety, 100 g rapadury (nebo cukru), 80 g vanilkové Hrašky, šťávu z 1 celého citronu, 3 lžíce hrozinek, 50 ml oleje, lžičku skořice, 2 lžičky kypřicího prášku a vše spojíme 200 g celozrnné špaldové mouky. Rozetřeme do vymaštěného pekáčku (40/25 cm), poklademe ovocem a posypeme drobenkou připravenou ze stejných dílů kokosového oleje, rapadury a špaldové mouky. Pečeme při 180 stupních 40 minut.


2 komentáře:

  1. Mňam mňam, moc výborný, dala jsem úplně měkké až rozpadající se broskve a luxus :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto přesné - můj manžel i syn vždy na obří cukety nedůvěřivě koukají a doufají, že jim celá nepřistane na talíři :-))) Nikdo nepoznal, že je v tomto koláči cuketa, a ne zrovna malé množství ;-) Je vynikající, jako ovoce jsem zvolila poslední švestky z mrazáku, které jsem pokrájela a obalila v mletém máku. Se skořicovou drobenkou navrchu to byla dokonalá pochoutka!

    OdpovědětVymazat