SABDŽÍ S DÝNÍ

Moje milovaná indická kuchyně!
Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět 200 g na půlkolečka pokrájené cibule, přidáme lžíci strouhaného zázvorového kořene, lžičku černé hořčice, půl lžičky garam masaly, půl lžičky drceného koriandru, půl lžičky drceného římského kmínu, půl lžičky drceného pepře a půl lžičky kurkumy. Opékáme, dokud nezačne koření intenzivně vonět, a vmícháme na kostičky nakrájenou zeleninu: 250 g máslové dýně, 200 g brambor a 200 g mrkve. Osolíme, zalijeme 400 ml vody a dusíme 30 minut. Ponorným mixérem částečně rozmixujeme, aby se omáčka pěkně zahustila, vmícháme 100 g hrášku a ještě pět minut povaříme. Zjemníme 150 g rostlinné kysané smetany, prohřejeme. Podáváme s basmati rýží.


5 komentářů:

  1. Zdravím, chystám se brzy vyzkoušet tento recept. Chci se zeptat - ona černá hořčice má být drcená nebo jako semena?

    OdpovědětVymazat