SELSKÝ HRNEC

Jeden z oblíbených receptů na eintopf.
Nejprve naložíme sójové nudličky: 50 g nudliček zalijeme v hrnci vroucím zeleninovým vývarem a necháme je v něm vychladnout. Poté je dobře vymačkáme a naložíme do marinády připravené z 50 ml bílého vína, 3 lžic olivového oleje, 2 lžic Tamari, 1 pokrájené cibule, 3 utřených stroužků česneku, soli, bazalky, lžičky uzené papriky a čerstvě drceného pepře. Necháme v chladu do druhého dne, minimálně 12 hodin, marinovat.
Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, přidáme sójové maso i s nálevem a 15 minut dusíme, mícháme. Přidáme nakrájenou zeleninu: 500 g dýně, 100 g mrkve a 400 g brambor, okořeníme drceným kmínem a pepřem, mletou paprikou, bazalkou, oreganem, osolíme. Podlijeme 500 ml horké vody a dusíme 30 minut doměkka, odstavíme a necháme pod pokličkou půl hodiny dojít. Podáváme s chlebem



Žádné komentáře:

Okomentovat