JABLEČNÝ KOLÁČ S KOKOSEM

Dobrý, osvěžující koláč.
V míse promícháme 100 g celozrnné špaldové mouky, 50 g strouhaného kokosu, 50 g rapadury (či cukru), 3 lžíce škrobu, 1 a ½ lžičky kypřicího prášku, 3 lžíce oleje a 150 ml rostlinného mléka. Řidší těsto rozetřeme do menšího (30/40 cm) vymaštěného pekáčku a při 180 stupních pečeme 15 - 20 minut.
Do 150 ml vody namočíme na hodinu lžičku agarových vloček, poté přidáme 50 g rapadury, lžičku skořice a vaříme, dokud se agar zcela nerozpustí. Nastrouháme na nudličky 6 oloupaných jablek a promícháme je s kůrou i šťávou z jednoho citronu a dvěma sáčky vanilkového pudingového prášku. Jablka vmícháme k agarové vodě a krátce povaříme do zhoustnutí. Rozetřeme na koláčový korpus, postrouháme 4 kostičkami bezmléčné hořké čokolády a dáme dobře vychladit.


Žádné komentáře:

Okomentovat