KVAŠENÁ RAJČATA

Mléčné kvašení je jedním z nejjednodušších, nejlevnějších a nejzdravějších způsobů, jak udržet svůj organismus zdravý. Především v zimě, kdy je málo čerstvé zeleniny a ovoce, je konzumace kvašené zeleniny nutností. Věděli jste, že můžete kvasit i rajčátka? Vybírejte drobná a pevná, ta divoká jsou k tomu jak stvořená 
1,6 kg drobných rajčat promícháme s paličkou pokrájeného česneku, svazkem bazalky, 2 lžícemi hořčičného semínka, 1 lžičkou bílého pepře a 1 lžičkou koriandru. Vložíme do kvašáku a zalijeme studeným solným roztokem: v 1 l převařené vody rozpustíme 3 lžíce soli. Zatížíme a necháme 4 – 5 dnů kvasit při pokojové teplotě. Poté přendáme do zavařovaček a uchováme v chladničce.


2 komentáře:

  1. Kvašenou zeleninu mám moc ráda, na zimu jak stvořená. Rajčata zkvašená jsem nikdy neochutnala a popravdě, ani by mne nenapadlo je nechat zkvasit.
    Alena

    OdpovědětVymazat