MANDLOVÉ FLAMERI

Večer jsem tenhle moučník dala do chladničky, a ráno mi můj muž řekl, že se málem neovládl a v noci ho skoro celý snědl. Ono se to nezdá, ale má zvláštní moc ;)Emotikona wink
Nejprve si připravíme mandlové mléko: namočíme 100 g neloupaných mandlí přes noc do vody, druhý den slijeme a s 500 ml čisté vody rozmixujeme dohladka. Přefiltrujeme, osolíme špetkou soli a půl lžičkou sirupu nebo cukru, a doplníme čistou vodou do 1 litru. Odměříme 750 ml, vmícháme špetku soli, 100 g hrubé mouky, půl lžičky citrónové kůry, půl lžičky mleté vanilky, 1 lžíci bramborového škrobu a 70 g špaldového sirupu (nebo cukru). Vaříme za nepřetržitého míchání do zhoustnutí. Menší pekáček nebo zapékací misku (asi 30/20 cm) navlhčíme vodou a nalijeme do ní uvařenou kaši. Necháme vychladnout. Můžeme naplnit i mističky, podobně jako když děláme puding.
V rendlíčku svaříme do husta 50 g rapadury (nebo cukru), lžičku citrónové šťávy a 25 ml vody. Vmícháme 50 g nahrubo sekaných mandlí a ozdobíme vychladlé flameri. Vložíme do chladničky, krájíme a servírujeme dobře ztuhlé.



Žádné komentáře:

Okomentovat