SUŠENKY Z ČERNÉHO SEZAMU

Černý sezam je chuťově výraznější než bílý a díky tomu, že je neloupaný, nepřijde o důležité prospěšné látky – minerály a vitamíny, které jsou ponejvíce obsažené právě ve slupce. Sezam prospívá játrům, ledvinám a kostem.
V misce promícháme 60 g umletého černého sezamu (pokud černý sezam neseženete, použijte neloupaný bílý), 30 ml sezamového oleje, mletou vanilku a 100 ml sezamového mléka (nebo jiného rostlinného mléka).
V jiné míse promícháme 60 g nemletého černého sezamu, 80 g sušené třtinové šťávy rapadury (nebo cukru), špetku soli, půl lžičky jedlé sody, 40 g rýžové mouky, 80 g celozrnné špaldové mouky, 90 g teffových vloček (nebo jemných ovesných vloček, teff je africká obilnina bez obsahu lepku), dvě lžíce drcených kakaových bobů (lze vynechat) a 50 g sušených višní (nebo brusinek). Obsahy misek promícháme, vlhkýma rukama tvoříme malé placičky a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 200 stupních asi 15 minut. Necháme vychladnout na mřížce.



Žádné komentáře:

Okomentovat