140 g loupaných mandlí, 90 g quinoy (lhostejno jaké barvy), 60 g dýňového semínka a 70 g slunečnicového semínka nasucho opražíme na pánvi a nahrubo nadrtíme. Do mixéru vložíme 150 g hrozinek, 100 g brusinek (kupuji sušené brusinky slazené moštem, nikoliv cukrem), 100 ml vody a špetku soli. Rozmixujeme na kaši a promícháme se semínky. Vtlačíme do vymaštěné menší zapékací formy a pečeme při 120 stupních půl hodiny. Krájíme na tyčinky až po vychladnutí.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
TYČINKY Z QUINOY
Tenhle recept na křupavé zdravé tyčinky jsem si opsala z časopisu Albert a trochu upravila. Pro ostatní členy rodiny jsou „takový zdravý“, ale mně docela chutnají
:)
140 g loupaných mandlí, 90 g quinoy (lhostejno jaké barvy), 60 g dýňového semínka a 70 g slunečnicového semínka nasucho opražíme na pánvi a nahrubo nadrtíme. Do mixéru vložíme 150 g hrozinek, 100 g brusinek (kupuji sušené brusinky slazené moštem, nikoliv cukrem), 100 ml vody a špetku soli. Rozmixujeme na kaši a promícháme se semínky. Vtlačíme do vymaštěné menší zapékací formy a pečeme při 120 stupních půl hodiny. Krájíme na tyčinky až po vychladnutí.
140 g loupaných mandlí, 90 g quinoy (lhostejno jaké barvy), 60 g dýňového semínka a 70 g slunečnicového semínka nasucho opražíme na pánvi a nahrubo nadrtíme. Do mixéru vložíme 150 g hrozinek, 100 g brusinek (kupuji sušené brusinky slazené moštem, nikoliv cukrem), 100 ml vody a špetku soli. Rozmixujeme na kaši a promícháme se semínky. Vtlačíme do vymaštěné menší zapékací formy a pečeme při 120 stupních půl hodiny. Krájíme na tyčinky až po vychladnutí.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)

Žádné komentáře:
Okomentovat