CELEROVÁ POLÉVKA

Recept jsem našla v knize Petra Klímy Zeleninová kuchařka, mimochodem, moc pěkná knížka!
150 g celeru nakrájíme na kostičky a spolu se solí, lžičkou uzené papriky a 3 lžícemi olivového oleje pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny doměkka.
V hrnci osmahneme pokrájenou cibuli na lžíci oleje, okořeníme tymiánem a oreganem a zalijeme 1 l vody. Přidáme 250 g na kostičky nakrájených brambor, ochutíme bylinkovou solí a vaříme doměkka.
Mezitím na lžíci olivového oleje na pánvi opečeme jednu žlutou a jednu červenou papriku, nakrájené na kostičky.
Do polévky vmícháme upečený celer a rozmixujeme ponorným mixérem. Zjemníme 100 ml rostlinné smetany, přidáme papriky, podle chuti dosolíme. Polévka je výtečná, doporučuji.



2 komentáře:

  1. Opravdu výtečná! Na záhonku mám i citrónový tymián, tak jsem ho použila, a k bramborám jsem přidala i jednu petržel. Konzistence i chuť perfektní!

    OdpovědětVymazat
  2. Boží, včúl sežrala dvě misky :) uvařila na zítra do rachoty...dobrota (y)

    OdpovědětVymazat