BEZLEPKOVÉ DORTÍKY S MERUŇKAMI

V jedné nádobě promícháme 200 g pohankové mouky, 100 g hladké kukuřičné mouky, 60 g umletých bezlepkových ovesných vloček, 2 lžíce kakaa, 40 g umletého lněného semínka, 100 g nahrubo nalámaných vlašských ořechů, lžičku skořice, půl lžičky mleté vanilky a 2 lžičky kypřicího prášku. Ve druhé nádobě rozšleháme 200 ml rostlinného mléka, 200 g rostlinného jogurtu, 100 ml pampeliškového medu (či javorového sirupu) a 50 ml oleje. Tekutou složku vmícháme do sypké a vzniklým těstem ze dvou třetin naplníme 6 vymaštěných formiček na dortíky (nebo 12 muffinových formiček). Na malé kousky nakrájíme 200 g meruněk a polovinu z nich rozdělíme do formiček. Přikryjeme zbylým těstem a povrch ozdobíme zbytkem meruněk. Pečeme při 170 stupních asi 45 minut.


2 komentáře:

  1. Paní Evo, neměla byste odzkoušený recept na bezlepkový chleba se sušeným droždím? Děkuji.

    OdpovědětVymazat