ČOČKOVÁ POLÉVKA S PEČENOU PAPRIKOU

Výborná polévka podle Petra Klímy
Večer předem namočíme a druhý den uvaříme do poloměkka 200 g zelené čočky, scedíme a tekutinu doplníme do 1,3 litru vodou.
Tři kapie nakrájíme na kostičky, vložíme je do zapékací misky, pokapeme lžící oleje, osolíme, okořeníme rozmarýnem a pečeme 15 minut při 200 stupních pod pokličkou. Nakrájíme na plátky 4 stroužky česneku, vmícháme je k paprice, sejmeme pokličku a ještě 10 minut pečeme.
Na lžíci oleje osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka, přidáme dvě lžíce uzené papriky, zalijeme připraveným zředěným vývarem z čočky, vložíme tři na kostičky nakrájené brambory, osolíme a vaříme 25 minut. Vmícháme 2 lžíce rajského protlaku, uvařenou čočku a pečenou papriku a ještě 5 minut povaříme společně.



Žádné komentáře:

Okomentovat