FAZOLE SE ZELENINOU

Další z receptů, které využívají mražené zásoby. Luštěniny si uvařím vždycky ve větším množství, strčím do mrazáku a odebírám, kolik potřebuji. Rajčata a petrželka jsou naše loňská úroda ze zahrádky.
Na dvou lžících oleje osmahneme dvě pokrájené cibule a 5 stroužků česneku. Okořeníme lžící mahá koření (koriandr, pepř, kmín) a lžící mleté papriky. Osolíme a po chvíli vmícháme 300 g mrkve nakrájené na špalíčky, 600 g oloupaných a nakrájených rajčat a 200 g vařených velkých strakatých fazolí. Podlijeme 50 ml vína (lze nahradit vodou), a bez pokličky dusíme asi 20 minut, dokud není mrkev měkká. Okyselíme lžičkou jablečného octa. Na talíři zdobíme syrovou cibulí a jíme s kváskovým chlebem.


Žádné komentáře:

Okomentovat