SEKANÁ Z POHANKY A ČOČKY

Dobrá a zdravá „sekaná“, vyzkoušejte!
Do hrnce dáme 200 g červené čočky a 200 g pohankových krup, oboje předem dobře propláchneme v cedníku. Zalijeme 1 l vody, osolíme lžičkou bylinkové soli a vaříme půl hodiny. Odstavíme a vmícháme 2 lžíce oleje.
V mixéru umeleme 80 g sušených rajčat a 150 g vlašských ořechů a přidáme je k čočce a pohance. Vmícháme sůl, 1 velkou nakrájenou cibuli, 3 utřené stroužky česneku, lžičku majoránky, půl lžičky pepře, 50 g kukuřičné strouhanky a 100 g mletého hrachu (Hrašky). Dobře prohněteme rukama a vytvarujeme dvě šišky, které vložíme do pekáčku s 50 g rostlinného másla (Alsan, Cocovit...), pokrájenou cibulí a dvěma lžícemi vody. Posypeme slunečnicovými semínky a pečeme při 200 stupních hodinu. Během pečení poléváme lžící vypečenou šťávou. Podáváme s brambory a salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat