Nastrouháme najemno 100 g karotky, 100 g celeru, 2 cm zázvorového kořene, 1 stroužek česneku a 200 g přírodního tofu, vmícháme 100 g nadrobno nasekaného pórku a 1 cibuli, osolíme, opepříme, okořeníme chilli a sekanou petrželovou natí. Dobře rukou prohněteme, tvoříme kuličky, které rovnáme na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem a pečeme na 190 stupňů dozlatova.
Podáváme s vařenými novými bramborami a jogurtovou omáčkou: 250 ml bílého jogurtu, lžička rozpuštěného medu, lžíce citrónové šťávy, lžíce olivového oleje, sůl a sekaná pažitka nebo kopr.
více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu
Skvělý nápad. Jednou jsem dělala podobné zeleninové placičky a úplně jsem na to zapomněla určitě vyzkouším!
OdpovědětVymazatTak nevím, kde jsem udělala chybu, ale je to jakési matlavé. Zahustila jsem hraškou, ale stejně se moc nepodařilo. Navíc se i k namaštěnému papíru přilepilo:-( Chuťově ale dobré, jen ta konzistence se jaksi nepodařila. Možná druhem tofu???
OdpovědětVymazatKdoví, vaření je často hotová alchymie :) Ale hlavně, že chutnaly, je to lepší, než kdyby vypadaly krásně, ale nebyly k jídlu :)
Vymazatto rozhodně:-) Mohu se zeptat na tu značku tofu?Já použila to z Lidlu, ale přišlo mi hodně měkké.
VymazatPoužívám tofu i tempeh firmy Country Life
VymazatDěkuji, podívám se po něm. V Lidlu prodávají Alfabio.
Vymazat