Tohle jídlo patří k těm úplně prvním, co jsem vařila ještě jako dvacetiletá holka. Celá rodina ho miluje a dodneška ho občas uvařím.
Na dvou lžících másla necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme 400 g propláchnuté rýže, lžičku kari, sůl a 650 – 700 ml horké vody. Zamícháme, přivedeme prudce k varu, ztlumíme teplotu a na velmi mírném plameni dusíme asi 20 – 25 minut, dokud se na povrchu rýže neudělají dírky a rýže není měkká. Zásadně rýži během varu nemícháme. Do hotové horké rýže vmícháme 5 vajec uvařených natvrdo a nakrájených na kostičky, 200 g sýra také na kostičky, svazek sekané petrželky (nešetříme) a nakonec vmícháme 150 ml smetany.
Je to typ „studentského“ jídla, ale nebojte se, je to opravdu dobré.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat