100 % vegan. Našla jsem v křoví další dýni, tak jsem dneska zkusila omáčku. Bylo to naprosto vynikající!
Večer předem uvaříme balení sojových kostek ve vývaru, slijeme a naložíme přes noc do marinády: 5 lžic oleje, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, čerstvě mletý pepř, 2 cibule, 4 stroužky česneku, tlučený koriandr, sušená máta a estragon.
Jednu menší dýni hokaido rozpůlíme, vydlabeme měkký vnitřek se semínky a nakrájíme i se slupkou na kostky. Na dvou lžících oleje necháme změknout dvě cibule, přidáme dýni a 10 minut smažíme a mícháme. Zalijeme zeleninovým bujónem ale jen tak, aby byla dýně akorát ponořená, vodu můžeme přidat vždycky a vaříme doměkka. Rozmixujeme, osolíme, osladíme lžící cukru, okyselíme 2 – 3 lžícemi jablečného octa a ochutíme čerstvou bazalkou.
500 g brambor uvařených ve slupce a oloupaných nastrouháme na jemném struhadle, osolíme lžičkou soli a na vále do nich zapracujeme 250 g hrubé mouky. Tužší těsto vyválíme jako tenkého hada a nakrájíme na špalíčky. Vaříme ve slané vodě 4 minuty od doby, co vyplavou na hladinu.
Naložené sojové maso osmahneme i s marinádou na pánvi wok vytřené olejem dokřupava.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat