ČOČKA S AČOKČOU

Veganské jídlo s velmi nelibozvučným názvem 
300 g hnědé čočky namočíme na hodinu do studené vody, vodu vyměníme a čočku uvaříme doměkka, trvá to asi půl hodiny. Potom ji slijeme, osolíme, okyselíme lžící jablečného octa a okořeníme čerstvě mletým pepřem.
Na třech lžících oleje necháme změknout v hluboké pánvi velkou pokrájenou cibuli a dva pórky, přidáme velkou karotku nakrájenou na tenké šikmé plátky a pět minut necháme opékat na mírném ohni. Nakrájíme zelenou (nebo jinou) papriku, 4 rajčata a 500 g ačokči a přidáme všechno do pánve. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut, zelenina se nesmí rozvařit, ale musí zůstat křupavá. Osolíme, vmícháme k čočce a společně prohřejeme. Podáváme se sejkorami nebo chlebem.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat