POLÉVKA CHUDÉHO CIBULÁŘE

Tři lžíce oleje rozehřejeme v hrnci a necháme na něm změknout 350 g cibule pokrájené na půlkolečka. Zasypeme 100 g celozrnné špaldové mouky a chvíli společně mícháme. Postupně po částech přiléváme 2 l zeleninového vývaru nebo vody se lžící sypkého bujónu a dobře rozšleháme metličkou dohladka, aby se netvořily žmolky. Přidáme sušenou celerovou nať nebo libeček a přivedeme k varu.
100 g celozrnné špaldové mouky spaříme 50 ml vroucí vody, vmícháme půl lžičky bylinkové soli a na pomoučeném vále uhněteme tuhé těsto. Vyválíme tenkého hada a nakrájíme ho na malé špalíčky, které vhazujeme do vroucí polévky a společně vaříme 12 minut.


více ZDE

1 komentář:

  1. Polévka vypadá skvěle :-) . A jestli chutná stejně, tak ji musím doma taky vyzkoušet :-) . Jen mě zaujala na sušená celerová nať? Ta se dá někde koupit, nebo si děláte vlastní? Já mám taky sušičku ovoce , ale cibuli jsem ještě sušit nezkoušela. Jenom jablka a hrušky a ty jsou sušené vynikající :-) .

    OdpovědětVymazat