MEDOVEC

Tentokrát něco hodně nedietního, hodně rozmařilého a hodně sladkého Emotikona smile
Ušleháme 250 g tekutého medu, 4 žloutky a mletou vanilku do pěny a postupně vmícháme 120 g polohrubé mouky, lžičku kypřicího prášku a tuhý sníh ze 4 bílků. Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů dozlatova, vyklopíme na vál posypaný moučkovým cukrem, sloupneme papír, potřeme nádivkou, ještě teplé stočíme a dáme vychladit. Nádivka: ve vodní lázni rozpustíme 120 g kvalitní hořké čokolády a 100 ml mandlové smetany, vmícháme 100 g mletých vlašských ořechů.


1 komentář:

  1. skvělý recept, při vaření provoněl celou kuchyni a už e těším, jak bude chutnat!

    OdpovědětVymazat