KOKOSOVÉ KULIČKY

Rozehřejeme 200 g kokosového krému, prodává se v krabičce jako tuhý bloček. Vmícháme 130 g rýžového nebo agávového sirupu a 100 g mletého kokosu. Z hmoty tvarujeme kuličky a do středu každé vložíme lískový oříšek. Obalujeme v kokosu, necháme trochu ztuhnout.



6 komentářů:

  1. oh, prečo agáve... http://www.margit.cz/agave-sirup-omylem-zdrave-vyzivy/ Mne to aj u nás v Bio obchode trhá srdce, keď ľudia kupujú naraz niekoľko fliaš agáve.... lebo že zdravo osladia... http://www.lidovky.cz/je-agave-sirup-omylem-zdrave-vyizivy-dw1-/dobra-chut.aspx?c=A150121_112005_dobra-chut_ape

    OdpovědětVymazat
  2. Zní to velmi jednoduše dělávám podobný recept!

    Neplecha na plechu

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Prosím kde je k sehnání tento tuhý kokosový krém? Často vidím jen tekuté smetany. Případně lze jej nějak nahradit, např. kokosovým tukem?
    My jsme podobná Raffaela dělali, ale z klasického "kondenzovaného mléka".. :( Tahle alternativa by se mi moc líbila :) Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kokosovým tukem to rozhodně nenahrazujte, nebylo by to k jídlu :) Pokud máte výkonný mixér, zkuste nějakou dobu mixovat 200 g kokosu, dokud se z něho nestane krém, do toho můžete i nějaký ten tuk přidat, ale ne mnoho, třeba dvě lžíce. Tento krém kupuji ve specializované prodejně s kořením ale budou ho mít i asijské obchody.

      Vymazat