CHIA PUDING

Recepty živé kuchyně se nechávám inspirovat knihou Zdravě a syrově od Radky Zrůstkové.
Přes noc namočíme 100 g kešu oříšků, druhý den scedíme, propláchneme a vložíme do mixéru. Zalijeme 500 ml vody, rozmixujeme dohladka a přecedíme přes ubrousek. 150 ml kešu mléka dáme do mixéru (zbytek použijeme třeba na lahodné ovocné koktejly nebo do vaření místo kravské smetany, na zjemnění polévek nebo omáček), přidáme dva banány, tři kiwi, lžíci citrónové šťávy a 25 g chia semínek (4 lžíce). Rozmixujeme dohladka, necháme vychladit a zdobíme ovocem a kakaovými boby.



1 komentář:

  1. Rozumím tomu dobře, že by se chia semínka měla rozmixovat a až pak vychladit? Když jsem to zkoušela, puding nezhoustl, rozemletá semínka nevytvořila gelovitou hmotu ani přes noc. Ale ta kombinace chutí je výborná. Mňam.

    OdpovědětVymazat