JABLEČNÝ KOLÁČ SLAZENÝ HROZINKAMI

Zkuste tento výtečný a zdravý podzimní moučník. Mandle můžete nahradit vlašskými ořechy a hrozinky brusinkami.
Do mixéru vložíme 100 g ovesných vloček, 100 g mandlí, 100 g celozrnné špaldové mouky, 200 g předem namočených a okapaných hrozinek, špetku soli a 100 ml slunečnicového oleje. Rozmixujeme na drobenkové hrubozrnné těsto, jehož polovinu vtlačíme do vymaštěné dortové formy (20 cm). Ve 400 ml sojového (nebo jiného rostlinného) mléka svaříme tři lžíce javorového sirupu a jeden sáček vanilkového pudingového prášku. Puding rozetřeme na korpus, a poklademe 500 g nahrubo nastrouhaných jablek. Posypeme rovnoměrně druhou polovinou těsta, rukou přimáčkneme a pečeme při 180 stupních asi 30 minut, podle zkušeností s vlastní troubou. Dáme vychladit, aby náplň ztuhla.


2 komentáře:

  1. Tento recept mi okamžitě připomněl váš Jablečný koláč s datlovou drobenkou (z 9.9. 2014), který mám moc ráda... V tomto receptu jsem použila jen vlašáky, třetinu špaldové mouky jsem nahradila pohankovou lámankou, rozinky jsem smíchala s datlemi (1:1) a před pečením jsem koláč posypala skořicí, což umocnilo podzimní ráz moučníku ;-) Opravdu lahodný koláč dle mého gusta!

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzkoušeno a výborný ! Děkuji.

    OdpovědětVymazat