KVĚTÁK BOLOGNESE

V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce olivového oleje, vložíme 4 nakrájené červené cibule a zasypeme lžící sušené třtinové šťávy Rapadura (nebo cukrem). Opékáme, dokud cibule nezkaramelizuje, přidáme pět pokrájených stroužků česneku, 80 g piniových jadýrek a okořeníme kořením na špagety (bazalka, oregano, koriandr, pepř, mletá paprika). Chvíli společně opékáme, vmícháme půl kila květáku rozebraného na drobné růžičky, půl kila oloupaných a nakrájených rajčat (já měla svoje zmražená divoká, ta se neloupou ani nekrájí), 100 g rajského protlaku, sůl a asi 50 ml vody nebo vývaru. Dusíme, dokud není květák měkký, ne však rozbředlý. Podáváme se semolinovými těstovinami.


Žádné komentáře:

Okomentovat