KDOULOVÝ KOLÁČ

Nádherně voňavá podzimní pochoutka.
Umeleme a nasucho opražíme 200 g ovesných vloček a 50 g lískových oříšků. Promícháme je s 50 g špaldové mouky, lžící jaggery goor (což je tmavě hnědý nerafinovaný přírodní cukr vyrobený v Indii odpařováním palmové mízy; lze ovšem použít jakýkoliv jiný cukr) a 80 ml oleje, rozprostřeme mokrou rukou do vymaštěné dortové formy (20 cm) a pečeme při 180 stupních 20 minut. Necháme vychladnout.
Půl kila kdoulí nakrájíme do hrnce i se slupkou (bez jádřince), přidáme 100 g jaggery goor, 100 ml vody a 5 minut dusíme. Ve 400 ml vody rozmícháme 40 g kukuřičného či bramborového škrobu a vlijeme ke kdoulím. Povaříme do zhoustnutí a rozetřeme na korpus. Větší hrst nahrubo sekaných lískových oříšků necháme na pánvi zkaramelizovat se dvěma lžícemi jaggery good (tuhý blok můžeme strouhat), ozdobíme koláč a necháme dobře vychladit.




Žádné komentáře:

Okomentovat