HOUBOVÁ NÁDIVKA S PÓRKEM

Tohle je takový experiment, který se povedl tak napůl. Chuť je skvělá, ale konzistence a vzhled nic extra :) Možná by šla ta nádivka dát spíš na slaný koláč spolu s dušenou rýží. Ale i takhle jsme si pochutnali.
V míse důkladně promícháme, raději prohněteme rukama 400 g na jemné nudličky nakrájeného pórku, 300 g předem podušených hub, 200 g strouhaného veganského sýra, 60 g sušeného ovesného mléka (prášku), sůl a mletý zázvor. Vložíme do vymaštěné zapékací misky a pečeme v dobře vyhřáté troubě, dokud nezačne na povrchu zlátnout. Vznikne jakási pečená kaše, tak se nelekejte, jejíž chuť velmi záleží na použitém „sýru“. Podáváme s dýňovou kaší, kterou připravíme stejně jako bramborovou a kvašenou zeleninou.


Žádné komentáře:

Okomentovat