BRAMBOROVÉ PLACKY S KEDLUBNOVÝM ZELÍM

Kilo oloupaných brambor nastrouháme nahrubo a promícháme se 40 ml oleje, solí a pepřem. Klademe na rozpálený olej do pánve a po obou stranách smažíme dozlatova. Placky se špatně otáčí, ale když se trochu rozsypou, nic se neděje, na chuti jim to neubere. Hotové placky necháme odmastit na ubrousku. Podáváme s kedlubnovým zelím: Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme 600 g oloupané kedlubny nastrouhané nahrubo, osolíme, okmínujeme, podlijeme asi 100 ml vody a dusíme doměkka pod pokličkou. Zaprášíme lžící hladké kukuřičné mouky, popřípadě ještě trochu naředíme vodou, dobře promícháme a krátce povaříme. Odstavíme a dochutíme špaldovým sirupem (nebo cukrem) a jablečným octem.
Je to opravdu velká dobrota!



2 komentáře:

  1. Dobrý den,díky za všechny skvělé recepty. Rád bych se zeptal, jestli jde něčím nahradit kukuřičná mouka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, ano, obyčejnou hladkou bílou pšeničnou moukou.

      Vymazat