OVESNÉ LÍVANEČKY S KAPUSTIČKAMI

Vynikající jídlo, doporučuji!
300 g ovesných vloček namočíme na hodinu do vody, scedíme, promícháme se třemi celými vejci, dvěma pokrájenými naťovými cibulkami, jedním utřeným stroužkem česneku a bylinkovou solí. Lžící klademe těsto do lívanečníku a smažíme po obou stranách dozlatova.
750 g očištěných kapustiček vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 8 minut, scedíme a necháme okapat. V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce Alsanu (bio rostlinný margarín), přidáme kapustičky, strouhaný muškátový oříšek, chvíli společně opékáme a vlijeme 200 ml veganské zakysané smetany. Ochutíme lžičkou citrónové šťávy, prohřejeme, případně dosolíme.
Podáváme se salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat