FAZOLKY S CIZRNOU A PLACKAMI

V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce sezamového oleje, přidáme lžičku celého hořčičného semínka, lžičku tlučeného koriandru, lžičku kurkumy, lžičku mleté papriky, čerstvě mletý pepř a špetku asafoetidy. Jakmile se koření rozvoní, přidáme 250 g zelených fazolek a 400 g předem uvařené cizrny (já si vařím vždy větší množství naráz, rozdělím ji do sáčků a zamrazím), podlijeme 500 ml horké vody a dusíme asi 10 minut, dokud fazolky nezměknou.
Poprášíme dvěma lžícemi hladké kukuřičné mouky, osolíme, přidáme 100 ml rostlinné kysané smetany, dobře promícháme a krátce povaříme do zhoustnutí. Ochutíme lžící citrónové šťávy. Podáváme s plackami pečenými přímo na kamnech: vařené prolisované brambory, polohrubá mouka.


2 komentáře:

  1. Všimla jsem si, že v posledních dvou receptech píšete o použití "kysané" rostlinné smetany. Jedná se složením o jinou rostlinnou smetanu na vaření, než je běžně k dostání (sojová, ovesná, rýžová aj.)? Děkuji za objasnění!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to podobné, tahle je ale mnohem hustší.

      Vymazat