POHANKOVÉ KARBANÁTKY S DÝŇOVOU KAŠÍ

200 g pohanky opražíme na lžíci oleje, zalijeme půl litrem zeleninového vývaru, osolíme, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme doměkka, dokud se vývar nevsákne. Na dvou lžících oleje necháme rozvonět po půl lžičce tlučeného koriandru a římského kmínu, přidáme pokrájenou červenou cibuli a nadrobno nakrájený stroužek česneku a po chvíli na jemné nudličky nastrouhanou velkou mrkev. Deset minut za častého míchání opékáme a potom vmícháme k pohance. Přidáme 250 g najemno nastrouhaného uzeného tofu, sekanou petrželku, pepř, sůl a 4 lžíce bramborového škrobu. Dobře promícháme, nejlépe rukama a nakonec zlehka vmícháme 50 g hrášku čerstvého či mraženého. Tvarujeme karbanátky a smažíme je na pánvi s olejem nebo pečeme v troubě při vyšší teplotě na plechu s pečicím papírem.
Podáváme s kvašeným zelím a dýňovou kaší: dýni oloupeme, zbavíme semeníku a nakrájíme na kostky jako brambory, které můžeme také přidat, kaše bude pevnější. Osolíme, okmínujeme, zalijeme horkou vodou a vaříme doměkka. Rozšťoucháme a omastíme dobrým olejem.



3 komentáře:

  1. Mila Evo, dekuji za vyborny recept, karbanatky delam jiz podruhe! Misto hrasku jsem dala kukurici, doma nebyl skrob-a drzi krasne i bez nej. Pecu v troube. Mejte se krasne! Kristyna

    OdpovědětVymazat
  2. Vynikající. Sice bez hrášku a s kukuřičnou moukou míst škrobu a smažila jsem na sádle, protože na olejích smažím nerada, ale masožrouti to zblajzli bez protestů, dokonce s velkou chválou. Dýňovo bramborovou kaši jsem dochutila kapkou umeocta, aby nebyla tak sladká. Díky za recept.

    OdpovědětVymazat