ČOČKOVÁ OMÁČKA S PÓRKEM

Namočíme do vody 50 g sušených rajčat, nejlépe přes noc. Propláchneme je v cedníku a pokrájíme na nudličky.
V cedníku propláchneme 150 g loupané červené čočky, vložíme do hrnku, zalijeme půl litrem vody ochucené bylinkovou solí a vařím půl hodiny až 40 minut, dokud se čočka nerozvaří. Můžeme si pomoci ponorným mixérem, omáčka je pak hladší.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a pět minut na něm opékáme najemno nakrájený pórek, okořeníme dobromyslí a pepřem, přidáme rajčata a ještě pět minut společně dusíme. Zalijeme hladkou čočkovou omáčkou, prohřejeme, ochutíme lžící citrónové šťávy, případně dosolíme. Podáváme se špagetami nebo pečenými bramborami a salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat