OŘECHOVÁ BÁBOVKA

Mňam! 
V míse promícháme 200 g pohankové mouky, 270 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli, 1 lžíci kypřicího prášku, nastrouhanou kůru z 1 bio citrónu a 180 g mletých vlašských ořechů. Rozmixujeme 500 ml vody nebo libovolného rostlinného mléka společně se 150 g vypeckovaných datlí a šťávou z půlky citrónu. Vlijeme k mouce a rychle, ale důkladně promícháme, při delším míchání nebo dokonce v robotu by se nám z těsta vytvořilo lepidlo 
Nalijeme do vymaštěné a vysypané bábovkové formy a pečeme při 180 stupních 50 – 60 minut, stav upečení kontrolujeme špejlí.
Vyklopíme a zdobíme čokoládovou polevou: 40 g hořké bezmléčné čokolády rozehřejeme ve vodní lázni spolu se 2 lžícemi kokosového oleje, odstavíme a vešleháme 4 lžíce datlového sirupu.



Žádné komentáře:

Okomentovat