KVÁSKOVÁ PIZZA S BROKOLICÍ

Skvělá!
Večer předem promícháme v míse 300 g celozrnné špaldové mouky, 2 lžíce chia semínek, 2 lžíce nori vloček, 2 lžíce černého sezamu, sůl a 1 polévkovou lžíci žitného kvásku rozkvedlaného ve 250 ml teplé vody. Těsto v míse zakryjeme pokličkou a necháme 12 – 16 hodin v teple kynout. Vykynuté těsto v míse několikrát přeložíme vařečkou a rozdělíme na dva stejné díly. Každý přemístíme na vymaštěný plech a rozválíme na placku.
V 200 ml kešu smetany rozmícháme bylinkovou sůl a utřený stroužek česneku a polovinou této směsi potřeme obě placky. Poklademe růžičkami brokolice, kterou jsme pár minut předvařili, drobnými nebo nakrájenými rajčaty, na kostičky nakrájeným bylinkovým tofu, strouhaným rostlinným sýrem a zalijeme druhou polovinou smetany. Pečeme při 200 stupních asi 20 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat