ŽAMPIONOVÉ LASAGNE

Recept pochází z knihy 500 veganských receptů.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a asi 15 – 20 minut na něm restujeme tři nadrobno nasekané stroužky česneku a půl kila na plátky nakrájených, osolených a opepřených žampionů. Vmícháme 500 ml ovesného mléka (nejlépe domácího), lžíci sušené nebo dvě lžíce čerstvé bazalky a 30 g lahůdkového droždí. Dusíme pod pokličkou 15 minut. 60 g hladké mouky rozmícháme ve 130 ml vody dohladka, vlijeme do pánve a povaříme do zhoustnutí. Dochutíme Tamari a odstavíme.
Do mísy rozdrobíme 350 g extra pevného tofu a promícháme se 40 g umletých kešu ořechů, 3 lžícemi olivového oleje, 30 g lahůdkového droždí, bazalkou, solí a pepřem. Dostaneme rostlinnou mozzarellu.
Do zapékací misky (asi 20/30 cm) nalijeme trochu omáčky a pak vrstvíme plátky lasagní, omáčku, rostlinnou mozzarellu a tak dále, navrchu bude omáčka s mozzarellou. Pečeme při 180 stupních zakryté asi 30 minut a pak odkryté ještě asi 15 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat