ZAPEČENÉ HOUBOVÉ TĚSTOVINY S VEJCI

Houbová klasika vylepšená ořechy. Vegani mohou zkusit zalít těstoviny Hraškou rozmíchanou v rostlinném mléce, to by mohlo fungovat.
Na dvě hodiny namočíme do teplé vody 100 g vlašských ořechů a 40 g sušených hříbků. V hluboké pánvi osmahneme pokrájenou cibuli na dvou lžících oleje, přidáme 300 g žampionů nakrájených na plátky, osolíme a opékáme asi 10 - 15 minut.Sušené houby a ořechy scedíme a vmícháme do pánve spolu se dvěma lžícemi nakrájené petrželové natě. Dusíme ve vlastní šťávě za častého promíchání asi 15 minut, dokud ořechy a houby nezezlátnou.
Uvaříme 400 g semolinových těstovin ve slané vodě a zcezené je promícháme s houbovou směsí. Zapékací misku vymastíme olejem a vložíme do ní směs těstovin a hub. Ve 150 ml osoleného rostlinného mléka rozkvedláme 4 vejce a nalijeme na těstoviny. Zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 30 minut. Podáváme s kvašenou zeleninou, salátem nebo kyselou okurkou.



1 komentář: