ŘÍZKY ZE SÍROVCE

Další jednoduchý recept ze zvláštní a zdravé houby sírovce, jehož mladé, měkké plodnice jsou jedlé a chutné. Sírovec je třeba předem vařit půl hodiny až hodinu do změknutí a pak upravovat podle libosti. Nejlepší je houbu nakrájet na plátky a vařit ve vývaru s kořením, já přidala bobkový list a několik kuliček nového koření.
700 g vařeného sírovce necháme okapat. V misce smícháme 100 ml vody, 50 g bramborového škrobu, lžičku mleté papriky, lžičku sušeného tymiánu a sůl. Ve vzniklém těstíčku obalíme uvařené plátky houby a poté je obalíme ještě v kukuřičné strouhance, které budeme potřebovat asi 100 g. Smažíme zvolna na mírně rozehřáté pánvi dostatečně dlouho, klidně půl hodiny. Smažila jsem na dezodorizovaném kokosovém oleji. Podáváme se šťouchanými brambory a salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat