FAZOLOVÁ POLÉVKA S RAJČATY A ČERVENOU ŘEPOU

Výtečnou chuť dodá téhle polévce dlouhé vaření, komu to vadí, udělá jinou 
330 g velkých strakatých fazolí namočíme přes noc do teplé vody se lžící jablečného octa, to děláme kvůli aktivaci fytázy. Druhý den propláchneme, vložíme do hrnce, přidáme bobkový list, zalijeme 2 litry vody a vaříme 3 hodiny. Voda se dlouhým varem zredukuje a fazole změknou, zvláční a získají krémovou lahodnou chuť. Nakrájíme 150 g červené řepy, 5 oloupaných rajčat a 1 červenou cibuli na drobné kostičky, a všechno to přidáme k fazolím. Osolíme bylinkovou solí a vaříme ještě půl hodiny. Odstavíme, vmícháme utřený stroužek česneku a lžíci umeocta (nebo lžičku jablečného octa), případně dosolíme.


Žádné komentáře:

Okomentovat